Fjellvåk, Buteo lagopus

Den fjellvåk, Buteo lagopus, er en imponerende rovfugl. Han viser seg sjelden i Nederland. Ofte musvåk for en fjellvåk siden, men det er noen forskjeller. Hovedsakelig at fjellvåk er større. Også vingene er lengre. De fjellvåk raser i mai og i juni 28 til 31 dager. Størrelsen av clutchen er sterkt avhengig av antallet av byttedyr. Disse rovdyrene er i hovedsak små pattedyr, men noen ganger fugler.

Vitenskapelig klassifisering

Kingdom: Animalia
Stamme: Chordata
Klasse: Aves
Rekkefølge: Falconiformes
Familie: Accipitridae
Kjønn: Buteo
Arter: Buteo lagopus

Feature

Den fjellvåk Hannen er opptil 51 centimeter lang, med en maksimal spennvidde på 130 centimeter. Hunnen er ?? Som med alle rovfugler ?? større. Det er 62 centimeter lang med et vingespenn på 153 centimeter. Den maksimale vekten av fjellvåk er 1,5 kilo. Med dette er han litt større enn fjellvåk. Hannen og hunnen er svært farget. Den øvre hode, nakke og sidene av hodet er hvite til lysebrun. Baksiden har ujevnheter og kan ha forskjellige farger. Noen ganger har han hvite flekker, noen ganger brun, svart eller grå. Fra under fjellvåk er lettere enn toppen. Bena er fjær ned til tærne. Halen lys er farget med en mørk band. De lyse vinger har klare mørke håndleddet patcher. Vingene er lengre enn de av fjellvåk.
Unge grov-legged gribbene

Formering

Avhengig av hvor fjellvåk liv, gyte han på steiner, i trær eller på bakken. Den hekker i mai og juni. Avhengig av antall byttedyr han legger mellom to og sju egg. Vanligvis er de to eller tre egg. Dette er 28 til 31 dager stamfisk. Eggene er ca 55 millimeter i lengde, 44 millimeter bred. Etter klekking fra egg ta ytterligere 41 til 43 dager før den unge flygedyktige.

Mat

Den fjellvåk spiser hovedsakelig små pattedyr. Noen ganger spiser han sang fugler eller unge gjess. Den fjellvåk har flere jaktmetoder. En av dem er å be ?? ??, slik som Kestrel også gjør dette. Han gjør dette når han har nok energi. Fuglen fortsetter å henge rett fra bakken. Han gjør dette ved å fly inn i vinden, hastigheten på vinden. Når han ser et byttedyr, kollapser han på seg selv. Han jakter også ved en kort dykk fra et høyere ståsted. Dette er noe han gjør, spesielt når han spare sin energi må gå, og det er få byttedyr.

Spread

De fjellvåk raser i Nord-Europa. Det går i hi om tempererte områder i Sentral-Europa. Noen ganger kommer han som en vinter besøkende til Nederland, men han forlater her sjelden ser.

Habitat

Den fjellvåk kommer i fjellet og tundraen i nord enn tregrensen. Om vinteren kommer de i Sentral-Europa i åker og eng. Noen ganger kan de bli sett i skog. Disse kan være løvskog eller barskog.

Truet?

Den fjellvåk er ikke en truet art.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha