Den Kattugle, Strix aluco, en natt rovfugl

Den Kattugle er en fugl vanlig i mange deler av Europa. Han er en sann nattlig dyr. Så snart mørket faller på, hører du i skogen eller på kanten, sin hubro-call. I byens parker skjer det. Han liker det hvis reirkasser henger foran ham. Der er han klar til å bosette seg, snarere enn i hule trær.

Distribusjon

Den Kattugle finnes i nesten hele Europa, unntatt i de nordligste landene. Man finner ham i Sørøst-Asia og på nordkysten av Afrika. I Europa er han mangler i Irland og Island, men man ser ham igjen eller rundt Middelhavet og Russland. Den tawny som grønne skoger og blandingsskog. Av og til er de funnet i barskog. De lever i parker og store hager, så lenge grupper av trær er gruppert sammen. Over 1500 meter, er uglen ikke i live. Fordi de spiser mer enn 100 arter av dyr, lever de i svært varierte landskap. Den Kattugle er en fugl stand. Han holder seg sommer og vinter bor i samme område. Han er enda motstandsdyktig mot kalde vintre. Finn gutten, som de flyr ut, et territorium ikke mer enn 20 km bort fra sine foreldre.

Generell informasjon

Den Kattugle tilhører rekkefølgen på Strigiformes og til familien til Strigidae. Den har en lengde på rundt 38 cm. Vekten kan variere fra 330 til 590 gram. Dens vingespenn når en meter. Han bor, som jeg sa, i skogkledde områder og byens parker og spise små pattedyr, fugler og virvelløse dyr. Han spiser hans mat med hud og hår, og deretter frembringer pellets fra resten av dyrene forbrukes. Han gjør sitt rede i hule trær, tomme reir og huler. Han forklarer en gang i året en clutch av to til fire egg og ruger der i ca fire uker. Dette enslig fugl kan være 18 år gammel.

Nest og rasen

I milde vintre i desember vanligvis i februar begynner den kvinnelige baltsperiode.Het er litt større enn hannen. Et reir bygget dette dyret ikke. Hunnen legger sine egg i en eksisterende rovfugl hekker i et hult tre eller på bakken. Clutch består av tre til fem runde hvite egg. Hunnen ruger alene. Den mannlige bringer henne mat på den tiden. Hun går bare hennes nest å gjøre sitt fornødne og produsere pellets.
Når de unge er klekket, holder den kvinnelige med gutten og holde reiret rent. Hannen blir mat for sin kone og barn. Rundt en alder av tre eller fire uker for å la gutten dunete reiret, men er fortsatt tett. Moren så på henne og nøler ikke med å angripe hvis noen kommer for nær nærheten. Etter ca syv uker den unge gjør sin første flytur.

Bygg og fjærdrakt

Uglen har et stort hode med en såkalt ansiktsslør. Dette er en hjerteformet ramme rundt svarte øyne med brune fjær. Kroppen er tettvokst og uglen som veier omtrent en halv kilo. Den fjærdrakt er variert, fra lett brun til mørk brun og grå spraglete. Mellom grenene på trærne angrepet denne kamuflasjefarger neppe på.
Den Kattugle er en nattlig rovfugl og har sterke klør og en kort hale. Hans fjær, og andre store kilder er dekket med dunete fjær. Som gir mute piano lyd og derfor hører man nesten ikke fly ugle. Hørselen er godt utviklet. Dette er takket være ansikts slør, som høres vibrasjoner i retning av øregangen kanaler.

Beslektede arter

Den Kattugle er relatert til Ural og Owl. Disse artene lever i flere nordlige deler av Europa enn våre ugle.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha