Americana: Townes Van Zandt

Den amerikanske singer-songwriter Townes Van Zandt er relativt ukjent for allmennheten, men regnes av fans som en av de beste, om ikke den beste på sitt felt. Mange av hans sanger er sunget av andre i listene, han lot aldri selv å nyte suksessen. Hans kunstneriske liv er pepret med forholdet problemer og alkohol og narkotikamisbruk. Men det enkle faktum at kjendiser som Bob Dylan, Emmylou Harris og Johnny Cash kreditert til sine fans, viser at han er en meget imponerende oeuvre, til tross for hans urolig liv.
  • Youth År
  • Begynte sin karriere
  • Drikke og narkotika
  • Død
  • Diskografi

Youth År

Townes van Zandt ble født 7. mars 1944 Fort Worth, Texas, sønn av velstående og fremtredende foreldre. Hans forfedre tilhørte Isaac Van Zandt og Khleber van Zandt. Van Zandt County er oppkalt etter familien. Townes ?? far var en kjent advokat, først og fremst for oljeselskapene. Han ga ham hans første gitar, forutsatt at han er sin fars favoritt sang ?? Fräulein ?? ville lære å spille. At Townes som gjorde løftet beviser Album Road Songs, som sangen er hørt.
Manisk depressiv
Skjebnebestemt til å følge i fotsporene til sine velstående forfedre, Townes van Zandt dro for å studere ved universitetet. Først av Colorado, senere til Texas. Foreldrene tok ham om det da fordi Townes ?? drikking i Colorado. Texas ble raskt klart at han var manisk depressiv. Før det var han med elektrisk sjokkterapi, som kostet ham det meste av sin langtidshukommelsen.
noen album fra den tidlige perioden

Begynte sin karriere

I mellomtiden hadde Van Zandt begynte å synge og komponere. I 1965 spilte han regelmessig på Jester Lounge i Houston, Texas. Det han møtte folk som Lightnin ?? Hopkins, Guy Clark og Jerry Jeff Walker. I 1968 møtte han Mickey Newbury, som overtalte ham til å flytte til Nashville. Det Newbury introduserte ham for hans fremtid produsent ?? Cowboy ?? Jack Clement.
De første fem årene etter dette møtet var kunstnerisk sitt beste. Fem album ble utgitt i perioden, viser sine tre mest vellykkede komposisjoner: To Live er å fly, Pancho & Lefty og If I Needed You. Imidlertid ble platene dårlig markedsført og derfor ikke nå et stort publikum. Fra 1973 fulgte en periode med endringsledere og plateselskaper. Det ble gitt ut to album: Live At The Old Quarter, Houston Texas i 1977 og Flying Shoes i 1978.

Drikke og narkotika

Den neste album av Townes Van Zandt vil bare vises i 1987. I mellomtiden, tilbrakte han mye tid i sin asketiske hytte like utenfor Nashville. Det gjorde han litt mer enn å drikke og se på TV. Flere ganger hans kone og venner prøvde å hjelpe ham av alkohol og narkotika, men på ett punkt ble fortalt sin kone Jeanene at et nytt legemiddel rehabilitering innsats noensinne hans død kan bety. Townes var utenfor sparing. Han gjorde noen poster, som du kan høre hvordan stemmen hans og tilstanden fortsetter å synke.
Anekdoter
Fra denne perioden er noen talende anekdoter om Townes Van Zandt kjente. Dermed han var enig med en flaske brennevin i hånden på baksiden av en balkong i fjerde etasje i en boligblokk har falt, med egne ord å føle igjen hvordan det føltes å falle. Han falt ned på ryggen og var all right. Og han hadde ikke engang en dråpe sølt drink. Han reiste seg og var på vei gikk inn styrtet av hans venner stormet ut. "Det såret mer enn hele fellen," sa han. En annen historie forteller om en skinnjakke som han fikk fra Jerry Jeff Walker, på en fest. Uten et lag han hadde den kvelden for å dra hjem, fordi han hadde mistet ham med terninger.

Død

20. desember 1996 venner fant ham utenfor hytta hans med et brukket bein. Fordi han nektet å gjennomgå testing de tok ham med hjem. Det brukte han jule dager på benken. Til slutt gikk han med til medisinsk behandling. 31. desember ble han operert. Fordi de ønsket å forlate ham på sykehuset rehab tok sin nå ekskone Jeanene ham, mot legens råd, til huset hans. Det døde han neste dag, 1 januar 1997, av et hjerteinfarkt.
Selv om han selv aldri visste stor suksess, andre gjorde stillingen i sangene hans. Willie Nelson og Merle Haggard sang Pancho & Lefty til førsteplassen på countrylistene. Artister som Emmylou Harris, Guy Clark og Jerry Jeff Walker tok jobben fra ham. Og blant dem som kalte seg en fan av ham var navn som Bob Dylan og Johnny Cash. I 2012 ble Townes van Zandt posthumt innregnet i Texas Heritage Låtskrivere Hall Of Fame.

Diskografi

For å holde listen er klart et stort antall av samleplater utelatt.
  • 1968 For Sake av Song
  • 1969 Our Mother the Mountain
  • 1969 Townes Van Zandt
  • 1971 Delta Momma Blues
  • 1972 Høy, lav og i Mellom
  • 1972 The Late Stor Townes Van Zandt
  • 1973 Live at the Old Quarter, Houston, Texas 1973
  • 1978 Flyin 'Shoes
  • 1987 At My Window1989 Live and Obscure 1985
  • 1993 Nashville Sessions
  • 1991 Rain på en Conga Drum: Live in Berlin 1 990
  • 1993 Road Songs
  • 1 993 Rear View Mirror 1 979
  • 1994 No Deeper Blue
  • 1 996 Riding The Range
  • 1 996 Unormal
  • 1996 i Pain 1994/1995
  • 1997 Highway Kind
  • 1997 Documentary
  • 1997 Siste Rettigheter
  • 1 999 A Far Cry From Døde
  • 2 001 Texas Troubadour
  • 2 001 Texas Rain: Texas Hill Country Recordings
  • 2 001 Sammen på Bluebird Café m / Guy Clark og Steve Earle 1995
  • 2 001 Live at McCabe fra 1995
  • 2 002 A Gentle Evening med Townes Van Zandt 1969
  • Absolutt ingenting 1991 2002 1996 ??
  • 2 003 AcousticBlue 1994/1996
  • 2 003 I begynnelsen
  • 2004 Live At The Jester Lounge, Houston, Texas 1966
  • 2004 Rear View Mirror, Volume 2 1978-1979
  • 2 005 Live at Union Chapel, London, England 1 994
  • 2 005 Houston 1988 en privat konsert
  • 2 013 Sunshine Boy: The Unheard Studio Sessions & Demos 1971 1972 ??
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha